Sjors Kiewiet

zeefdrukken

Sjors Kiewiet (1985), Nes

"Even voorstellen: Hi! Ik ben Sjors Kiewiet en voor zover ik weet de enige die op Ameland zeefdrukken maakt. De zolder van onze woning in Nes heb ik ingericht als werkplek.

Proces: Zeefdrukken is een tijdrovend proces waarbij elke kleur als losse drukgang met de hand wordt gedrukt, in dit geval op papier. Tijdens het proces verander ik vaak nog het een en ander, vaak kleur of compositie. Er zit veel energie in het ontwerpen en schoonmaken van de materialen. Meestal staat de muziek keihard aan, bij wijze van arbeidsvitaminen.

Inspiratie: Kennis haal ik uit mijn afgeronde opleiding Kunsten, Cultuur en Media op de Rijksuniversiteit Groningen. Inspiratie komt vaak uit muziek. Ik was onder andere werkzaam als programmeur voor organisaties zoals MadNes Festival, Simplon en Het Bolwerk. Ik liep stage in Vera Groningen waar ik voor het eerst in aanraking kwam met zeefdrukken. Mijn ouders schilderen en ik kom uit een creatieve familie. Mijn posters waren voor het eerst te zien in de Oostzaal van strandpaviljoen Sjoerd en in het Stalhuus in Hollum. Ik ben blij dat ik dit jaar voor het eerst mee mag doen met de Amelander Kunstenaars expo tijdens Kunstmaand Ameland 2023.

Benieuwd naar het proces? Bekijk diverse zeefdruk reels in mijn instagram profiel."

Instagram:  Sjors Kiewiet

Interesse in werken van deze Amelander kunstenaar?    -  Kunstwerk kopen    -   Vraag stellen   -   Grotere afbeeldingen

Zomer Vol Kunst 2024 in het Amelander Cultuurmuseum

Ameland Homebound Ship
zeefdruk 50 x 70 cm
niet te koop

Amelander Smoking Sailorman
zeefdruk 50 x 70 cm
200,- ingelijst

Andere exposities

Unity
zeefdruk 50 x 70 cm
oplage: 12
150,- ingelijst

Gasmask
zeefdruk 50 x 70 cm
oplage: 10
€150,- ingelijst

Fremantle Highway
zeefdruk 30 x 42 cm
oplage: 6
€100,- ingelijst

Will Capitalism End?
zeefdruk 30 x 42 cm
oplage: 9
€100,- ingelijst

Barrels of Oil
zeefdruk 30 x 42 cm
oplage: 6
€100,- ingelijst

Grotere afbeeldingen zien? Klik hieronder